Åskollen Skolekorps
Åskollen skolekorps
 • Om korpset    • Nyheter    • Pedagogisk tilbud    • Terminliste    • Loppemarked    • Kontakt    • English      • Forside  

 

 

   Nyheter
    - Loppemarked 2019
    - Åskollenprisen 2019
    - Artikkel om å ha barn i korps
    - Åskollenprisen 2019
    - Åskollendagen 2019
           

Snarveier:
Antall besøk på siden: 636 932

 

 

 
Åskollenprisen 2019
 

Åskollenprisen deles ut av Sparebanken Øst og Åskollen skolekorps. Da årets Åskollendag  ble kansellert pga været, ble prisen delt ut under Glassverkets Musikkorps konsert i Lunden juni 2019.

Åskollenprisen 2019 gikk til Else Lolland og Terje Fjellkleiv for deres støtte og oppofring for sin datter Henriette som har den alvorlige sykdommen ALS. De har sammen bidratt med åpenhet rundt den sjeldne sykdommen.

 

Vi er heldige å bo i et godt og trygt land. Vi har et godt helsevesen som er tilgjengelig for oss alle. Når en ulykke eller sykdom allikevel inntreffer så får man god oppfølging fra det offentlige hva angår selve sykdommen.

Men, det å leve er så mye mer. Det innkluderer oppfølging, venner, opplevelser, nærhet og kjærlighet. Dette er noe det offentlige i begrenset grad kan bidra med. Her er man i stor grad avhengig av engasjement fra familie, venner, naboer eller foreninger. Årets Åskollenpris for 2019 er en «varm» pris og går til noen som har vært tilstede.

Henriette på Åskollen fikk i en alder av 37 år påvist dødligelig ALS. ALS er en sjelden sykdom som fører til muskelsvinn fordi nervecellene som sender signaler fra hjernen til musklene, gradvis blir svekket og så ødelagt. Henriette har gått offentlig ut med sin historie i Norsk Ukeblad, der hun gir en liten innsikt i hvordan det er å være i en situasjon der kroppen svinner hen, mens man er psykisk fullt ut til stede. Hun poengterer at ved å ha en positiv innstilling samt mennesker rundt som gjør sitt ytterste for at man skal kunne leve selv om det går nedover er mulig.

Prisen går i år til Else Lolland og Terje Fjellkleiv. De er foreldrene til Henriette. Sammen med resten av familien har de gjort alt de kan for å gjøre det beste ut av Henriettes siste år. Else og Terje har siden den dagen Henriette fikk diagnosen, vist en ubetinget omsorg og støtte for Henriette og hennes familie. Den rolige pensjonisttilværelsen for Else og Terje har blitt satt på vent, - alt for å tilrettelegge for at Henriette og storfamilien skal få en så normal hverdag som mulig. De har stilt opp til enhver tid med alt av praktiske gjøremål. Dette gjelder alt fra vasking av klær, maling av hus, innkjøp av mat, levering og henting i barnehage/skole samt å følge opp fritidsaktiviteter som barnebarna er med på. De har også vært viktige for at familien kunne realisere ulike feriereiser og opplevelser.

Åskollenprisen 2019 går velfortjent til  Else Lolland og Terje Fjellkleiv. Vi er som samfunn takknemlige for alle som viser varme og omsorg for de som har behov for det. Årets prismottakere er fantastiske forbilder for viktigheten av å bry seg – viktigheten av å bidra samt – viktigheten av kjærlighet.

Sammen med Henriette har de ønsket at hun ikke bare skal overleve fra dag-til-dag, men at huns også skal kunne leve de dagene som er igjen
Utskriftsvennlig versjon

 

 

Åskollen skolekorps, Boks 9527 Åskollen, 3066 Drammen. aaskollen.skolekorps@gmail.com